Akupunktur

Världshälsoorganisationen (WHO) har publicerat en lista över olika behandlingsområden där akupunktur har vetenskapligt bevisad effekt.  Det totala antalet behandlingar brukar variera mellan 6 och 12. Akupunktur  är en behandlingsform som är mycket säker med få biverkningar. Du kan reagera med trötthet, det är normalt och kan även påverka din sömn positivt. Du bör dock inte köra bil långa sträckor efter de första behandlingstillfällena och även begränsa ditt intag av alkohol. En del reagerar med ökad energi, då är det bra att tänka på att ta det lugnt och inte gör för ansträngande aktiviteter eftersom det kan förvärra ditt tillstånd. Mer information får du vid vårt första möte, och om du har frågor och funderingar, tveka inte att fråga mig.

 Koppning kan användas vid massagebehandling och liknar då djup bindvävsmassage, cirkulationen ökar och slaggprodukter i underhuden frisätts. Även nervsystemet påverkas så att spänningar reduceras. I samband med akupunktur kan jag behandla akupunkturpunkter med koppning. 

Öronakupunktur

Hela människokroppen avspeglar sig i örat. Med öronakupunktur/kulplåster behandlas olika smärttillstånd. Det lämpar sig även för avvänjning av olika slag.  Det fungerar riktigt bra vid abstinens när Du har bestämt Dig för att sluta snusa/röka, Referens finns.

Ah-Shi behandling

Läkaren Sun Ssu-Mun(581-673 e.Kr.) var den förste som påpekade att man kunde nå bra resultat genom att sticka in nålar i mycket ömma punkter. Han kallade dessa för ”ah-shi”-punkter. Detta betyder ungefär ”oh-ja”, och det kan man förmoda att patienten utbrast vid palpation av den ömma punkten.

Man  sätter in nålar i ömma punkter och på det viset minska smärta.

Grundläggande akupunktur, Christer Carlsson, 2014

Vid första besöket får du fylla i en hälsodeklaration.

Välkommen!

Boka tid för akupunktur

Ring eller gå till Bokadirekt (via knappen nedan) för att boka tid för en behandling