Om Maria Falck

 

Ber dig att boka av din behandling vid förkylningssymtom. 

 

 1996 startade min resa som egen företagare i Falcks Massage & Kroppsvård. Jag var då Diplomerad Massör och  under  utbildning till Massageterapeut på Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm.

Ganska snart växte lusten att lära mig mer och jag började söka efter utbildningar, fastnade för Nei Jing Akademin och utbildning i Traditionell Kinesisk Medicin med tre veckors praktik på sjukhus i Shanghai. Miguel Rodríguez Wadman, grundare och dåvarande rektor på skolan övertygade mig om att utbildningen inte enbart skulle främja min behandling av kunder, utan även min egen utveckling, och visst blev det så, är fantastiskt tacksam.

Så kom behov av kunskap i Västerländsk medicin vilket ledde till tre års studier till sjuksköterska. Jag fick ett par år inom psykiatrin, och ett vikariat som skolsköterska i  grundskolan, vilket ledde till en paus från mitt företag och utbildning till specialistsjuksköterska Barn och ungdom och även förmånen att få vara skolsköterska på gymnasiet. Idag hyr jag även ut mig själv som skolsköterska.

Vägen är lärorik och fantastisk, av alla jag möter lär jag mig.

2017 påbörjade jag min kompetenshöjning först genom komplettering hos Axelsons gymnastisk institut i Stockholm och blev utbildad Medicinsk Massageterapeut.

2017 Mindfulnessinstruktör, steg 1, efter en fantastisk utbildning i Malmö med Ola Schenström som är läkare och grundare av Mindfulnesscenter. Även här blev det både en utbildning som tillför yrkeskunskap och personlig utveckling. Mindfulness är forskningsbaserat. Påbyggnad Mindfulness i skolan 2020.

2019 blev jag klar med min utbildning i Västerländsk medicinsk akupunktur vid Karolinska i Flemingsberg, Stockholm. Här studerade jag smärtfysiologi, akupunkturfysiologi, behandlingsprinciper, dosering, risker och biverkningar och praktik. Mycket plugg och en fantastiskt rolig och lärorik utbildning, kursansvarig Cecilia Nordström och duktiga medarbetar gav oss studenter det bästa!

Vågar vi följa vägen blir det bra, hittar vi tillbaka till den följer en stor tacksamhet!

Mitt mål är att kunna ge dig en behandling som är anpassad till just dig. Vilket även kan leda till att jag rekommenderar dig att uppsöka vård och/eller annan behandling hos läkare, fysioterapeut eller annan terapeut.

Alltid med ditt bästa i fokus; vad behöver du, vad gör att just du ska må bra och bättre. Du är viktig för din hälsa, tillsammans finner vi det som blir bäst för dig. 

Jag har tystnadsplikt, för journal, och följer socialstyrelsens regler för etik, försäkring och hygien. 

Har oftast en timmes paus mellan kunder; känns bra att vädra och städa behandlingsrummet mellan mina kunder.

Är även hyrskolsköterska – just nu på Virestadsfriskola.

 

 

Registrerad hos IVO – medicinsk akupunktur