Nu tog jag steget, till att utveckla mig mer i avslappning och meditation som jag lärt i tidigare utbildningar.

Nu höjer jag ribban och utbildar mig till Mindfulnessinstruktör hos Mindfulnesscenter, Ola Schenström är grundare av Mindfulnesscenter och även Läkare. Har använt mig av deras cd skivor både privat och i mitt arbete som skolsköterska.

Tacksam för möjligheten att utvecklas!

Bilden kan ses som lite konstig 🙂 men för mig är det mindfulness när jag kör motorcykel, jag är definitivt här och nu när jag susar fram och dammen i Skahus som är i bakgrunden ger mig ett lugn och medvetenhet om det sköna, det vackra.

Information från Mindfulnesscenter

Mindfulness är forskningsbaserat

Runt om i världen bedrivs det forskning kring mindfulness och dess effekter. Ett flertal forskningsrapporter visar bland annat att mindfulnessträning ger minskad stress, minskad oro, bättre sömn, minskat lidande, ökad förmåga att hantera smärta och ökad livskvalitet. Träningen ger också ökat fokus, bättre uppmärksamhet, ökad självinsikt och koncentrationsförmåga

Det senaste årens hjärnforskning kring mindfulness visar på en mängd positiva effekter på den mänskliga hjärnan.

Forskningen visar bland annat träning förbättrar arbetsminnet som bland annat är viktigt för vår uppmärksamhet och för känslomässig balans. Träning bidrar också till att synkronisera hjärnans olika delar så att vi använder vår hjärna på ett mer optimalt sätt.

2009 års nobelpristagare i medicin, Elizabet Blackburn har publicerat data som talar för att mindfulnessträning kan förlångsamma cellernas och kanske också människans åldrande.